22.02.2024

YEDİSİNDE NEYSE YETMİŞİNDE O!

YEDİSİNDE NEYSE YETMİŞİNDE O!

Sık sık kullanırız bu sözü. Üstad Necip Fazıl'ın bu durumlarda güzel bir mısraı vardır; "İnsanda yok ise 'Edep', neylesin medrese, mektep! Okusa Alim olsa, yine merkep, yine merkep!.” Yılmaz Büyükerşen’i biliyorsunuz. Solcuların ve ateistlerin göklere çıkardığı bilge adam! Bu zat ahir ömründe ne yumurtladı, biliyor musunuz? "Şu zaman zaman övündüğümüz Osmanlı var ya. Hani bize kul diyen. Halka kul diyen bir Osmanlı ailesi. Baktığınız zaman aileye, bütün padişahların kadınları yabancı. Hep beyaz tenli, mavi gözlü. Ben takılıyorum bazen arkadaşlara.

 Ne zaman şehzadelerden birine hanım alacaklar veya padişahlardan hangisinin karısı öldü, yeni bir karı alacaklar. Hemen sefer yapıyorlar Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü olacak diye.!" zırvalamaya devam etmiş de ben bu kadarına tahammül edebildim..Şimdi bu adama Türk diyebilir misiniz? Şimdi bu adama Müslüman Türk diyebilir misiniz?

Lütfen uyanık olalım. Sağımız solumuz kripto. Mestan sözlerinin birinde şöyle denir: Hayat çok ilginç! 

Gün gelir, iç oğlanlar, padişah olur. Hırsızlar zengin, metresler eş, eşekler adam olur. Odundan kapı, taştan saray olur. Gün gelir, kezbanlar (yalancılar) destan, onları destan yapanlar, mestan olur. Gün gelir, hadsizlik özgüven, saygı sevgi, yalan ise dolan olur. Gün gelir, çivisi çıkar dünyanın. Konuşamayanlar hatip, şifa veremeyenler tabip, yazamayanlar katip olur. Ama yine öyle bir gün gelir ki, verenler alır, gidenler uslanır, dönenler yalvarır. Merdiveni koşarak çıkanların, gün gelir ayağı takılır. Sevgisini vermeyen, gün gelir kimsesiz kalır. Aldatan bir gün sadakat için, çalan bir gün adalet için, döven bir gün şefkat için yalvarır. Piyon deyip geçme, gün gelir şah olur. Şaha da fazla güvenme, gün gelir mat olur. Öyle bir gün gelir ki sen bakmazken her şey hallolur. Elhasılı vel kelam; hesap döner sap döner, gün gelir devran döner. Son günlerde gündemimizi en çok meşgul eden; Kripto para, fenomenler, kara para aklama operasyonları ve şu gri liste meselesi. Maliye Bakanı bu konular hakkında son zamanlarda ardı ardına demeçler veriyor. Emniyet teşkilatı ise mali suçlarla ilgili olarak neredeyse her gün yeni bir operasyon yapıyor. Hükümet, dönemin ruhuna da uygun olarak, koordineli bir şekilde kayıt dışılığın ve mali suçların üzerine üzerine gidiyor. Sonraki yazımda bu konuyu ele almak istiyorum. Hayırlı cumalar diliyorum. 23 ŞUBAT 2024 CUMA 

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi